Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

   Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες, 
σας ενημερώνουμε ότι μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης, το Σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και τα μαθήματα θα παραταθούν μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν πριν το άνοιγμα του Σχολείου:
1. Έγινε   γενικός καθαρισμός στις αίθουσες-εργαστήρια (θρανία, καρεκλάκια, κουρτίνες, πίνακες κλπ.) αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. 
2. Το Σχολείο έχει ήδη προμηθευτεί μέσω της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων μπουκάλια με αντισηπτικό διάλυμα (80% αλκοόλη) τα οποία και έχουν τοποθετηθεί σε κάθε τάξη.
3. Σε όλους τους νιπτήρες στις τουαλέτες υπάρχει κρεμοσάπουνο, και χειροπετσέτες μιας χρήσεως. 
4. Χωρίστηκαν οι τάξεις Β και Στ  σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α΄ υποτμήμα και β΄ υποτμήμα) κατά αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού. Μεριμνήσαμε έτσι ώστε τα αδέρφια να έρχονται τις ίδιες μέρες. Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί το Σχολείο μας και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων. Έχετε ήδη ενημερωθεί με email και τηλεφωνικά  για τις μέρες που πρέπει να προσέρχονται τα παιδιά σας. Σας παρακαλούμε για την πιστή τήρηση του προγράμματος αυτού. 
5. Διαμορφώθηκαν τα θρανία στις αίθουσες έτσι ώστε να έχουν το ίδιο προσανατολισμό (μειώνεται με αυτόν τον τρόπο κατά το μέγιστο η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα) και τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στους μαθητές, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάθε μαθητής θα κάθεται μόνος του στο θρανίο.    
6. Αναπροσαρμόστηκε το πρόγραμμα των εφημεριών των εκπαιδευτικών

 Οδηγίες-σημαντικές συμβουλές κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου
1. Προσέλευση μαθητών αυστηρά: 8.00.πμ-8.15.πμ. Πριν τις 08:00 π.μ. δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο Σχολείο.Οι είσοδοι για τους μαθητές είναι καγκελόπορτα αυλής για το Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Ε΄ τάξειςκαι η κεντρική είσοδος για την Γ,Δ, Στ τάξη.
2. Μετά την είσοδό στον αύλειο χώρο, οι μαθητές θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής και μετά τον ήχο του κουδουνιού κατευθείαν στις τάξεις τους. Για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση των μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Η καθιερωμένη διαδικασία (πρωινή προσευχή, ενημέρωση κλπ.) πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. 
3. Οι ώρες των διαλειμμάτων δεν έχουν αλλάξει .Για  να μην υπάρχει συγχρωτισμός στην αυλή. Θα γίνεται σταδιακή και με σειρά η έξοδος των μαθητών στο προαύλιο και θα υπάρχουν διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τάξης/υποτμήματος. 
4. Δεν θα μοιράζεται από  του Σχολείο δεκατιανό φαγητό  στους μαθητές γι΄αυτό να φροντίσετε να τους δίδετε από το σπίτι. 
5. Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
6. Προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, μια κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου και μία μετά το πέρας αυτού.
7. Απαγορεύονται παιχνίδια με μπάλες (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ κλπ.) και οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι με ανταλλαγή αντικειμένων. 
8. Η ώρα αποχώρησης παραμένει 13:15 και θα γίνεται από την καγκελόπορτα για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου τη; Α, Β και Ε τάξης ενώ οι τάξεις Γ, Δ και ΣΤ από την κεντρική είσοδο . Παρακαλείστε να είστε ιδιαίτερα συνεπείς και να έχετε υπομονή κρατώντας πάντα τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Καθυστέρηση στην παραλαβή του παιδιού σας θα δημιουργεί συνωστισμό στις εξόδους του Σχολείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  

Λοιπά ζητήματα:
1. Μαθητές που είναι αδιάθετοι ή παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα από τα παρακάτω (ακόμα κι αν είναι ήπιο) δεν επιτρέπεται να έρχονται στο σχολείο καλό είναι οι γονείς να κάνουν θερμομέτρηση στα παιδιά τους πριν την αποχώρηση τους από το σπίτι για το σχολείο. Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 είναι: πυρετός, βήχας (συνήθως  ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη), λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, κρυάδες, ρίγος (τρέμουλο), μυαλγίες, κεφαλαλγία, πονόλαιμος, ναυτία / έμετος, κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις. 
2. Οι μαθητές των τάξεων Β και Στ θα προσέρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής. Τα παιδιά δε θα έρχονται στο σχολείο κάθε μέρα.Οι δε τάξεις Α,Γ,Δ, Ε θα προσέρχονται όλοι οι μαθητές καθημερινά 
3. Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων παραμένει το ίδιο.
4. Προς το παρόν το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. 
5. Η μη λειτουργία της δωρεάν παροχής δεκατιανού  επιβάλλει να φροντίζετε για το πρόγευμα των παιδιών σας και ειδικά για το νερό τους, αφού οι βρύσες δε θα λειτουργούν.
6. Καλό θα ήταν κάθε παιδί να έχει στην τσάντα του αντισηπτικά μαντηλάκια και προαιρετικά αν θέλουν να φοράνε μάσκα.
7. Φροντίσετε τα παιδιά να έχουν στην τσάντα και στην κασετίνα τους ό,τι χρειάζονται, γιατί δεν επιτρέπεται να δανείζονται αντικείμενα αφού κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον εφικτό.
8. Δεν επιτρέπεται η είσοδος Γονέων/Κηδεμόνων στο Σχολείο σε καμία περίπτωση. Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (28210 54404 – 6932798422 ) ή μέσω email (mail@7οdimsxaviwv@gmail.com). Αν ο Γονέας/Κηδεμόνας έχει κληθεί από την Δ/νση του Σχολείου ή έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά και έχει κλείσει κάποιο ραντεβού και κριθεί απαραίτητη η είσοδος  του, θα πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση με τα προσωπικά του στοιχεία, ημερομηνία, ώρα εισόδου και εξόδου η οποία θα φυλάσσεται στο αρχείο του Σχολείου μας σε περίπτωση ιχνηλάτησης. 
9. Γονείς/Κηδεμόνες που θέλουν να κάνουν χρήση της Άδειας Ειδικού Σκοπού θα μπορούν να αιτούνται βεβαίωση  δηλώνοντας τις ημέρες που τα παιδιά τους δεν θα προσέρχονται στο Σχολείο. 
10. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, με υπεύθυνη δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί. 
Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους ενημερωμένοι και έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας. Σε αυτό το «νέο» τρόπο λειτουργίας του Σχολείου σας θέλουμε αρωγούς, αφού μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Παραμένουμε στη διάθεσή σας και επιστρέφουμε με αισιοδοξία και σιγουριά ότι θα ολοκληρωθεί και η φετινή σχολική χρονιά με υγεία.  

Με εκτίμηση,
Ο  Δ/ντης του Σχολείου
Τσισμενάκης Ιωάννης