Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων. Οδηγίες για τη διενέργεια υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

 

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων. Οδηγίες για τη διενέργεια υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

 


Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη - Χρόνια πολλά.

  Σας ενημερώνουμε, κατά την επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας  τη Δευτέρα 10 Μαίου 2021,  σύμφωνα με το ΦΕΚ (1825Β/5-5-2021) για τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test)  σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό (COVID-19) μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα.

  Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον 24 ώρες, πριν από τη Δευτέρα .

Από Δευτέρα 10/5 δε θα επιτρέπεται σε κανένα εκπαιδευτικό ή και μαθητή/τρια η είσοδος στο σχολείο αν πρώτα δεν επιδεικνύει το απαραίτητο έγγραφο εκτυπωμένο ή χειρόγραφο.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1.      Παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή/τριας το δωρεάν τεστ. (Πιθανόν από σήμερα Τετάρτη 5/5/21  να διατίθενται)

2.      Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή. (Προσοχή πρέπει εντός των 24 ώρων πριν έρθει στο σχολείο να έχει διενεργηθεί.)

3.      Εισέρχεστε στην πλατφόρμα https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&   όπου συνδέεστε με κωδικούς taxinet και δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή/τριας.

4.      Εναλλακτικά μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης. Κατεβάστε το έντυπο για να δείτε τα στοιχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/

Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω video για ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας του self test. https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE