Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-1-2022

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-1-2022

5 Ιανουαρίου 2022 από 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Όταν τα σχολεία επαναλειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022:

1. Όλοι οι μαθητές χωρίς εξαιρέσεις θα πραγματοποιήσουν για την πρώτη εβδομάδα 3 σελφ τεστ. Τα σελφ τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα κάνουν τα 2 σελφ τεστ που ήδη προβλέπονται.

Σχετικά με τις ημέρες πραγματοποίησης των self tests την πρώτη εβδομάδα (10-15/1/2022)
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ.:
* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο
ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

2. Σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμαόλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, στο τμήμα του νοσήσαντος μαθητή θα υποβάλλονται σε test.

Δηλαδή όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες και συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.

Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Η διάρκεια καραντίνας θα είναι 5 ημέρες.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

3. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

(σ.σ. και οι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το τεστ  στο https://edupass.gov.gr)καθώς και από τους νοσήσαντες.

Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.

4. Αναστολή όλων των εκδρομών.

5. Μάσκες υποχρεωτικές για όλους και σε όλους τους χώρους.